Adobe-tiilet / maatiilet / mutatiilet / kuivatut tiilet

 

Tiilemme koostuvat yksinomaan luonnollisista ainesosista: savesta, oljista ja sahanpurusta, ja ne ovat käsintehtyjä ja aurinkokuivattuja.

3DF 900 Adobe Brick

3DF 900 Adobe-tiili

 • Vakiomalli: DIN 18945
  Muoto (DIN 18945) 2DF (24,5 cm x 17,5 cm x 11,5 cm).
  Tiheysluokka 0,9
  μ-arvo 5/10
  Lämmönjohtavuus ( 𝑊/m-K ) 0,30
  Rakennusmateriaaliluokka: B2
2DF 900 Mud Brick

2DF 900 Adoben tiili

 • Standardi: DIN 18945
  Käyttöluokka: AK II
  Muoto (DIN 18945) 2DF (24 cm x 11,5 cm x 11,3 cm).
  Tiheysluokka 1,6
  μ-arvo 5/10
  Lämmönjohtavuus ( 𝑊/m-K ) 0,73
  Rakennusmateriaaliluokka: A1
2DF 700 Sun dried brick

2DF 700 Adoben tiili

 • Standardi: DIN 18945
  Formaatti (DIN 18945 mukaan) 2DF (24 cm x 11,5 cm x 11,3 cm).
  Tiheysluokka 0,7
  μ-arvo 5/10
  Lämmönjohtavuus ( 𝑊/m-K ) 0,21
  Rakennusmateriaaliluokka: B2

Kerro meille projektistasi, voimme ehkä auttaa ja tarjota sinulle savimateriaaleja.

Mitä ovat kuivatut tiilet ja mistä ne on tehty?

Kuivatut tiilet, jotka tunnetaan myös nimellä adobe- tai aurinkokuivattu tiili, ovat rakennusmateriaaleja, jotka on valmistettu saven, veden ja orgaanisten aineiden, kuten oljen, puupölyn tai muiden sideaineiden, seoksesta, jolla parannetaan tiilen sideominaisuuksia ja yleistä lujuutta. Nämä tiilet muodostetaan muotoilemalla saviseos lohkoiksi ja antamalla niiden kuivua ja kovettua luonnollisesti auringon alla.

 

Kuivattujen tiilien edut:

Ympäristöystävälliset: Kuivatut tiilet ovat kestävä rakennusvaihtoehto, koska niissä hyödynnetään paikallisesti saatavilla olevia materiaaleja.

Energiatehokas: Kuivatuilla tiilillä on hyvä lämpömassa, mikä auttaa säätelemään sisälämpötiloja ja vähentää lämmityksen tai jäähdytyksen tarvetta.

Alhaiset kustannukset: Kuivattujen tiilien materiaalit ovat usein runsaita ja edullisia, mikä tekee niistä kustannustehokkaan vaihtoehdon rakentamiseen.

Monipuolisuus: Adobe-tiilet voidaan helposti muotoilla erikokoisiksi ja -muotoisiksi seinien, kaarien ja muiden arkkitehtonisten elementtien luomiseksi.

Myrkytön: Adobe-tiilet eivät ole myrkyllisiä, eivätkä ne vapauta haitallisia kemikaaleja ympäristöön tai sisäilmaan.

Luonnollinen estetiikka: Adobe-tiilien maanläheinen ulkonäkö voi luoda rakennuksiin rustiikkisen ja visuaalisesti houkuttelevan ilmeen.

Adobe-tiilien haitat:

Kestävyys: Kuivatut tiilet voivat rapautua tai huonontua ajan mittaan, erityisesti kosteassa ilmastossa, ellei niitä huolleta asianmukaisesti.

Alttius vedelle: Liiallinen kosteus voi vahingoittaa kuivattuja tiiliä, joten vedeneristys ja asianmukainen kuivatus ovat ratkaisevan tärkeitä.

Työläs: Adobe-tiilien valmistus ja rakennusten rakentaminen niistä voi olla työlästä, koska tiilet on muotoiltava ja kuivattava yksitellen.

Rajallinen rakenteellinen lujuus: Vaikka savitiilet voivat tarjota riittävän lujuuden pienemmille rakennuksille, ne eivät välttämättä sovellu suurempiin tai monikerroksisiin rakenteisiin ilman lisävahvistusta.

Paloherkkyys: Kuivatut tiilet eivät ole luonnostaan palonkestäviä, ja voimakas kuumuus voi vahingoittaa niitä.

 

Mihin kuivattuja tiiliä käytetään?

Kuivatiiliä käytetään seinien, rakennusten ja muiden rakenteiden rakentamiseen. Niitä on historiallisesti käytetty eri kulttuureissa eri puolilla maailmaa asuntoihin, uskonnollisiin rakennuksiin ja muihin arkkitehtonisiin hankkeisiin. Nykyään niitä käytetään useammin

 

Ovatko Adobe-tiilet vahvoja?

Murtotiilien lujuus on kohtalainen, ja ne soveltuvat yksikerroksisiin tai mataliin rakenteisiin. Niiden lujuus ei kuitenkaan ole verrattavissa nykyaikaisiin rakennusmateriaaleihin, kuten betoniin tai teräkseen.

 

Kuinka vahvoja ovat kuivatut tiilet?

Murtotiilien lujuus voi vaihdella sellaisten tekijöiden perusteella kuin saven laatu, kovettumisprosessi ja sideaineiden, kuten oljen, läsnäolo. Yleensä niiden lujuus on alhaisempi kuin perinteisten tiilien.

 

Kuinka kauan kuivatut tiilet kestävät?

Savitiilien käyttöikä riippuu sellaisista tekijöistä kuin ilmasto, kunnossapito ja altistuminen kosteudelle. Oikein huolletut savitiilirakenteet voivat kestää useita vuosikymmeniä tai jopa pidempään.

 

Kuka käytti savitiiliä rakennusten rakentamiseen?

Monet muinaiset sivilisaatiot, kuten egyptiläiset, mesopotamialaiset ja eri alueiden alkuperäiskansat, käyttivät mutatiiliä rakennusten ja rakenteiden rakentamiseen.

 

Ovatko Adobe-tiilet vedenpitäviä?

Savitiilet eivät ole luonnostaan vedenpitäviä. Ne voivat imeä itseensä vettä ja heikentyä, jos ne altistuvat liialliselle kosteudelle. Vesivahinkojen estämiseksi tarvitaan asianmukaisia tiivistys- ja vedeneristystekniikoita.

 

Liukenevatko savitiilet veteen?

Mutatiilet voivat heikentyä, kun ne altistuvat pitkäkestoiselle kosteudelle, mutta ne eivät liukene liukoisen aineen tavoin. Sen sijaan ne voivat rapautua ja menettää rakenteellista eheyttään.

 

Ovatko kuivatut tiilet kestäviä?

Kyllä, mutatiiliä pidetään kestävänä, koska niissä käytetään paikallisesti saatavilla olevia materiaaleja, niiden valmistuksen aikainen energiankulutus on vähäistä ja niiden ympäristövaikutukset ovat minimaaliset verrattuna resursseja enemmän kuluttaviin rakennusmateriaaleihin.

 

Ovatko savitiilet palonkestäviä?

Mutatiilet eivät ole luonnostaan palonkestäviä, ja korkeat lämpötilat voivat vahingoittaa niitä. Niiden palonkestävyyttä voidaan kuitenkin parantaa lisäämällä palonkestäviä lisäaineita tai pinnoitteita.

 

Miten savitiilet valmistetaan?

Mutatiilet valmistetaan sekoittamalla multaa tai savea veteen, jolloin saadaan mudan kaltainen koostumus. Seos muotoillaan tiiliksi ja annetaan kuivua auringossa. Joskus lisätään orgaanisia aineita, kuten olkea, lujuuden parantamiseksi ja halkeilun estämiseksi.

 

Millä nimellä savitiiliä kutsutaan?

Adobe-tiilistä käytetään yleisesti nimityksiä “mutatiilet”, “kuivatut tiilet” tai “maatiilet”.

 

Mikä on savitiilitalo?

Murtotiilitalo on asuntotyyppi, joka on rakennettu käyttäen ensisijaisena rakennusmateriaalina mutatiiliä. Näillä taloilla on selkeä maanläheinen ulkonäkö, ja ne liitetään usein perinteiseen ja kestävään arkkitehtuuriin.

ClayExpert

Surowe 8

14-400 Pasłęk

Poland