Cărămizi Adobe / Cărămizi de pământ / Cărămizi de noroi / Cărămizi uscate

 

Cărămizile noastre sunt alcătuite exclusiv din ingrediente naturale: argilă, paie, rumeguș și sunt făcute manual și uscate la soare.

3DF 900 Adobe Brick

3DF 900 Cărămidă de Adobe

 • Standard: DIN 18945
  Format (conform DIN 18945) 2DF (24,5 cm x 17,5 cm x 11,5 cm)
  Clasa de densitate 0,9
  Valoarea μ 5/10
  Conductivitate termică ( 𝑊/m-K ) 0,30
  Clasa de material de construcție: B2
2DF 900 Mud Brick

2DF 900 Cărămidă Adobe

 • Standard: DIN 18945
  Clasa de aplicare: AK II
  Format (conform DIN 18945) 2DF (24 cm x 11,5 cm x 11,3 cm)
  Clasa de densitate 1,6
  Valoarea μ 5/10
  Conductivitate termică ( 𝑊/m-K ) 0,73
  Clasa de material de construcție: A1
2DF 700 Sun dried brick

2DF 700 Cărămidă Adobe

 • Standard: DIN 18945
  Format (conform DIN 18945) 2DF (24 cm x 11,5 cm x 11,3 cm)
  Clasa de densitate 0,7
  Valoarea μ 5/10
  Conductivitate termică ( 𝑊/m-K ) 0,21
  Clasa de material de construcție: B2

 

Spuneți-ne despre proiectul dvs., poate vă putem ajuta și vă putem furniza materiale din argilă.

Ce sunt cărămizile uscate și din ce sunt făcute?

Cărămizile uscate, cunoscute și sub numele de cărămizi de adobe sau cărămizi uscate la soare, sunt materiale de construcție realizate dintr-un amestec de argilă, apă și materiale organice, cum ar fi paie, praf de lemn sau alți lianți, pentru a-i îmbunătăți proprietățile de legare și rezistența generală. Aceste cărămizi se formează prin modelarea amestecului de lut în blocuri și lăsarea lor să se usuce și să se întărească în mod natural la soare.

 

Avantajele cărămizilor uscate:

Ecologic: Cărămizile uscate sunt o opțiune de construcție durabilă, deoarece utilizează materiale disponibile la nivel local.

Eficiente din punct de vedere energetic: Cărămizile uscate au o masă termică bună, ajutând la reglarea temperaturilor interioare și reducând nevoia de încălzire sau răcire.

Costuri reduse: Materialele pentru cărămizile de lut sunt adesea abundente și ieftine, ceea ce le face o alegere rentabilă pentru construcții.

Versatilitate: Cărămizile de lut pot fi ușor modelate în diferite dimensiuni și forme pentru a crea pereți, arcade și alte elemente arhitecturale.

Netoxice: Cărămizile de Adobe nu sunt toxice și nu eliberează substanțe chimice dăunătoare în mediul înconjurător sau în aerul din interior.

Estetică naturală: Aspectul pământesc al cărămizilor de lut poate crea un aspect rustic și atrăgător din punct de vedere vizual pentru clădiri.

Dezavantajele cărămizilor Adobe:

Durabilitate: Cărămizile uscate se pot eroda sau deteriora în timp, în special în climatele umede, dacă nu sunt întreținute corespunzător.

Vulnerabilitatea la apă: Cărămizile uscate pot fi deteriorate de umiditatea excesivă, astfel încât impermeabilizarea și drenajul adecvat sunt cruciale.

Necesită multă muncă: Fabricarea cărămizilor Adobe și construirea de clădiri cu acestea poate necesita multă muncă, deoarece cărămizile trebuie să fie modelate și uscate individual.

Rezistență structurală limitată: În timp ce cărămizile de lut pot oferi o rezistență adecvată pentru clădirile mai mici, acestea ar putea să nu fie potrivite pentru structuri mai mari sau cu mai multe etaje fără o consolidare suplimentară.

Susceptibilitatea la foc: Cărămizile uscate nu sunt în mod natural rezistente la foc și pot fi deteriorate de căldura intensă.

 

La ce se folosesc cărămizile uscate?

Cărămizile de lut sunt folosite pentru a construi pereți, clădiri și alte structuri. Ele au fost folosite din punct de vedere istoric în diverse culturi din întreaga lume pentru locuințe, clădiri religioase și alte proiecte arhitecturale. În prezent, ele sunt utilizate mai des în

 

Sunt cărămizile Adobe rezistente?

Cărămizile de lut au un nivel moderat de rezistență, fiind potrivite pentru structuri cu un singur etaj sau structuri joase. Cu toate acestea, rezistența lor nu este comparabilă cu cea a materialelor de construcție moderne, cum ar fi betonul sau oțelul.

 

Cât de puternice sunt cărămizile uscate?

Rezistența cărămizilor de lut poate varia în funcție de factori precum calitatea argilei, procesul de întărire și prezența unor lianți precum paiele. În general, acestea au o rezistență mai mică în comparație cu cărămizile convenționale.

 

Cât durează cărămizile uscate?

Durata de viață a cărămizilor de lut depinde de factori precum climatul, întreținerea și expunerea la umiditate. Structurile din cărămizi de lut întreținute corespunzător pot dura câteva decenii sau chiar mai mult.

 

Cine a folosit cărămizi de lut pentru a construi clădiri?

Multe civilizații antice, inclusiv egiptenii, mesopotamienii și popoarele indigene din diferite regiuni, au folosit cărămizi de lut pentru a construi clădiri și structuri.

 

Sunt cărămizile Adobe impermeabile?

Cărămizile de lut nu sunt în mod inerent impermeabile. Ele pot absorbi apă și se pot slăbi dacă sunt expuse la umiditate excesivă. Sunt necesare tehnici adecvate de etanșare și impermeabilizare pentru a preveni deteriorarea apei.

 

Se dizolvă cărămizile de lut în apă?

Cărămizile de lut se pot deteriora atunci când sunt expuse la umiditate prelungită, dar nu se dizolvă ca o substanță solubilă. În schimb, acestea se pot eroda și își pot pierde integritatea structurală.

 

Cărămizile uscate sunt durabile?

Da, cărămizile de lut sunt considerate durabile datorită utilizării materialelor disponibile la nivel local, consumului redus de energie în timpul producției și impactului minim asupra mediului în comparație cu materialele de construcție care necesită mai multe resurse.

 

Sunt cărămizile de lut rezistente la foc?

Cărămizile de lut nu sunt în mod natural rezistente la foc și pot fi deteriorate de temperaturile ridicate. Cu toate acestea, rezistența lor la foc poate fi îmbunătățită prin adăugarea de aditivi sau acoperiri rezistente la foc.

 

Cum se fabrică cărămizile de lut?

Cărămizile de noroi sunt fabricate prin amestecarea pământului sau a argilei cu apă pentru a crea o consistență asemănătoare noroiului. Acest amestec se modelează în cărămizi și se lasă să se usuce la soare. Uneori, se adaugă materiale organice, cum ar fi paie, pentru a îmbunătăți rezistența și a preveni fisurarea.

 

Cum se numesc cărămizile de lut?

Cărămizile Adobe sunt denumite în mod obișnuit “cărămizi de lut”, “cărămizi uscate” sau “cărămizi de pământ”

 

Ce este o casă din cărămizi de pământ?

O casă din cărămizi de lut este un tip de locuință construită folosind cărămizi de lut ca principal material de construcție. Aceste case au un aspect pământesc distinct și sunt adesea asociate cu arhitectura tradițională și durabilă.

ClayExpert

Surowe 8

14-400 Pasłęk

Poland