Τούβλα Adobe / Τούβλα από χώμα / Τούβλα από λάσπη / Αποξηραμένα τούβλα

 

Τα τούβλα μας αποτελούνται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά: πηλό, άχυρο, πριονίδι και είναι χειροποίητα και αποξηραμένα στον ήλιο.

3DF 900 Adobe Brick

3DF 900 τούβλο Adobe

 • Τυποποιημένο: DIN 18945
  Μορφή (κατά DIN 18945) 2DF (24,5 cm x 17,5 cm x 11,5 cm)
  Κατηγορία πυκνότητας 0,9
  Τιμή μ 5/10
  Θερμική αγωγιμότητα ( 𝑊/m-K ) 0,30
  Κατηγορία δομικού υλικού: B2
2DF 900 Mud Brick

2DF 900 Τούβλο Adobe

 • Πρότυπο: DIN 18945
  Κατηγορία εφαρμογής: AK II
  Μορφή (κατά DIN 18945) 2DF (24 cm x 11,5 cm x 11,3 cm)
  Κατηγορία πυκνότητας 1,6
  Τιμή μ 5/10
  Θερμική αγωγιμότητα ( 𝑊/m-K ) 0,73
  Κατηγορία δομικού υλικού: A1
2DF 700 Sun dried brick

2DF 700 τούβλο Adobe

 • Πρότυπο: DIN 18945
  Μορφή (κατά DIN 18945) 2DF (24 cm x 11,5 cm x 11,3 cm)
  Κατηγορία πυκνότητας 0,7
  Τιμή μ 5/10
  Θερμική αγωγιμότητα ( 𝑊/m-K ) 0,21
  Κατηγορία δομικού υλικού: B2

Πείτε μας για το έργο σας, ίσως μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε και να σας προμηθεύσουμε με υλικά από πηλό.

Τι είναι τα αποξηραμένα τούβλα και από τι αποτελούνται;

Τα αποξηραμένα τούβλα, γνωστά και ως πλίνθοι ή αποξηραμένα στον ήλιο τούβλα, είναι δομικά υλικά που κατασκευάζονται από μείγμα πηλού, νερού και οργανικών υλικών όπως άχυρο, σκόνη ξύλου ή άλλα συνδετικά υλικά για τη βελτίωση των συνδετικών ιδιοτήτων και της συνολικής αντοχής τους. Αυτά τα τούβλα σχηματίζονται με τη διαμόρφωση του μίγματος λάσπης σε μπλοκ και αφήνοντάς τα να στεγνώσουν και να σκληρυνθούν φυσικά κάτω από τον ήλιο.

 

Πλεονεκτήματα των αποξηραμένων τούβλων:

Φιλικά προς το περιβάλλον: Τα αποξηραμένα τούβλα αποτελούν μια βιώσιμη κατασκευαστική επιλογή, καθώς χρησιμοποιούν τοπικά διαθέσιμα υλικά.

Ενεργειακά αποδοτικά: Τα αποξηραμένα τούβλα έχουν καλή θερμική μάζα, συμβάλλοντας στη ρύθμιση των εσωτερικών θερμοκρασιών και μειώνοντας την ανάγκη για θέρμανση ή ψύξη.

Χαμηλό κόστος: Τα υλικά για τα λασπότουβλα είναι συχνά άφθονα και φθηνά, καθιστώντας τα μια οικονομικά αποδοτική επιλογή για την οικοδόμηση.

Ευελιξία: Τα τούβλα πηλού μπορούν εύκολα να διαμορφωθούν σε διάφορα μεγέθη και μορφές για τη δημιουργία τοίχων, αψίδων και άλλων αρχιτεκτονικών στοιχείων.

Μη τοξικά: Τα τούβλα Adobe είναι μη τοξικά και δεν απελευθερώνουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στο περιβάλλον ή στον αέρα εσωτερικών χώρων.

Φυσική αισθητική: Η γήινη εμφάνιση των τούβλων από λάσπη μπορεί να δημιουργήσει μια ρουστίκ και οπτικά ελκυστική εμφάνιση για τα κτίρια.

Μειονεκτήματα των τούβλων Adobe:

Ανθεκτικότητα: Τα αποξηραμένα τούβλα μπορούν να διαβρωθούν ή να υποβαθμιστούν με την πάροδο του χρόνου, ειδικά σε υγρά κλίματα, εκτός αν συντηρούνται σωστά.

Ευπάθεια στο νερό: Τα αποξηραμένα τούβλα μπορούν να υποστούν ζημιά από την υπερβολική υγρασία, οπότε η στεγανοποίηση και η σωστή αποστράγγιση είναι ζωτικής σημασίας.

Πολυέξοδη εργασία: Η κατασκευή τούβλων Adobe και η κατασκευή κτιρίων με αυτά μπορεί να είναι εντάσεως εργασίας, καθώς τα τούβλα πρέπει να διαμορφωθούν και να αποξηρανθούν ξεχωριστά.

Περιορισμένη δομική αντοχή: Ενώ τα τούβλα από λάσπη μπορούν να παρέχουν επαρκή αντοχή για μικρότερα κτίρια, ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα για μεγαλύτερες ή πολυώροφες κατασκευές χωρίς πρόσθετη ενίσχυση.

Ευαισθησία στη φωτιά: Τα αποξηραμένα τούβλα δεν είναι φυσικά πυράντοχα και μπορούν να καταστραφούν από την έντονη θερμότητα.

 

Για τι χρησιμοποιούνται τα αποξηραμένα τούβλα;

Τα ξερά τούβλα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τοίχων, κτιρίων και άλλων κατασκευών. Έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά σε διάφορους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο για κατοικίες, θρησκευτικά κτίρια και άλλα αρχιτεκτονικά έργα. Σήμερα χρησιμοποιούνται συχνότερα σε

 

Είναι ισχυρά τα τούβλα Adobe;

Τα τούβλα από λάσπη έχουν μέτριο επίπεδο αντοχής, κατάλληλο για μονώροφες ή χαμηλές κατασκευές. Ωστόσο, η αντοχή τους δεν είναι συγκρίσιμη με τα σύγχρονα δομικά υλικά όπως το σκυρόδεμα ή ο χάλυβας.

 

Πόσο ισχυρά είναι τα αποξηραμένα τούβλα;

Η αντοχή των τούβλων από λάσπη μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως η ποιότητα του πηλού, η διαδικασία ωρίμανσης και η παρουσία συνδετικών υλικών όπως το άχυρο. Γενικά, έχουν χαμηλότερη αντοχή σε σύγκριση με τα συμβατικά τούβλα.

 

Πόσο διαρκούν τα αποξηραμένα τούβλα;

Η διάρκεια ζωής των τούβλων από λάσπη εξαρτάται από παράγοντες όπως το κλίμα, η συντήρηση και η έκθεση στην υγρασία. Οι σωστά συντηρούμενες κατασκευές από λασπότουβλα μπορούν να διαρκέσουν αρκετές δεκαετίες ή και περισσότερο.

 

Ποιος χρησιμοποιούσε τούβλα από λάσπη για την κατασκευή κτιρίων;

Πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί, συμπεριλαμβανομένων των Αιγυπτίων, των Μεσοποταμιτών και των ιθαγενών σε διάφορες περιοχές, χρησιμοποιούσαν τούβλα από λάσπη για την κατασκευή κτιρίων και κατασκευών.

 

Είναι τα τούβλα Adobe αδιάβροχα;

Τα τούβλα από λάσπη δεν είναι εγγενώς αδιάβροχα. Μπορούν να απορροφήσουν νερό και να αποδυναμωθούν αν εκτεθούν σε υπερβολική υγρασία. Οι κατάλληλες τεχνικές σφράγισης και στεγανοποίησης είναι απαραίτητες για την αποφυγή ζημιών από το νερό.

 

Διαλύονται τα τούβλα από λάσπη στο νερό;

Τα τούβλα από λάσπη μπορούν να αλλοιωθούν όταν εκτίθενται σε παρατεταμένη υγρασία, αλλά δεν διαλύονται όπως μια διαλυτή ουσία. Αντίθετα, μπορούν να διαβρωθούν και να χάσουν τη δομική τους ακεραιότητα.

 

Είναι τα αποξηραμένα τούβλα βιώσιμα;

Ναι, τα τούβλα από λάσπη θεωρούνται βιώσιμα λόγω της χρήσης τοπικά διαθέσιμων υλικών, της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας κατά την παραγωγή τους και των ελάχιστων περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε σύγκριση με οικοδομικά υλικά με μεγαλύτερη ένταση πόρων.

 

Είναι ανθεκτικά στη φωτιά τα τούβλα από λάσπη;

Τα τούβλα από λάσπη δεν είναι από τη φύση τους πυράντοχα και μπορούν να καταστραφούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, η αντοχή τους στη φωτιά μπορεί να βελτιωθεί με την προσθήκη πυράντοχων πρόσθετων ή επικαλύψεων.

 

Πώς κατασκευάζονται τα τούβλα από λάσπη;

Τα τούβλα από λάσπη κατασκευάζονται με την ανάμειξη χώματος ή πηλού με νερό για να δημιουργηθεί μια σύσταση που μοιάζει με λάσπη. Αυτό το μείγμα διαμορφώνεται σε τούβλα και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο. Ορισμένες φορές προστίθενται οργανικά υλικά όπως άχυρο για να βελτιωθεί η αντοχή και να αποφευχθεί η δημιουργία ρωγμών.

 

Πώς ονομάζονται τα πλίνθοι από πλίνθο;

Τα τούβλα Adobe αναφέρονται συνήθως ως “τούβλα από λάσπη”, “αποξηραμένα τούβλα” ή “τούβλα από χώμα”

 

Τι είναι το σπίτι από γαιότουβλα;

Το σπίτι από λασπότουβλα είναι ένας τύπος κατοικίας που κατασκευάζεται με λασπότουβλα ως κύριο δομικό υλικό. Αυτά τα σπίτια έχουν μια ξεχωριστή γήινη εμφάνιση και συχνά συνδέονται με την παραδοσιακή και βιώσιμη αρχιτεκτονική.

ClayExpert

Surowe 8

14-400 Pasłęk

Poland